duminică, 7 aprilie 2024

Taina Sfântului Maslu în parohia Voiteg

 

În Duminica a 3-a din Postul Mare a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște, în biserica cu hramul ,,Sfântul Gheorghe”, din parohia Voiteg, protopopiatul Deta.

La inițiativa și invitația P. C. Părinte ic. Dragan Giorgiev, parohul locului, au slujit: P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Zaharia George (fostul paroh al parohiei Voiteg, astăzi pensionar), Ioan Blagoe (parohia Deta), Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța) și Radu Codreanu (parohia Folea).

Cuvântul de învățătură a fost susținut de Preaonoratul Părinte care a vorbit despre necesitatea înmulțirii rugăciunii, cea mai eficientă cale de dialog cu Dumnezeu. Crucea sărbătorită în mod special Duminica aceasta este cel mai expresiv simbol al jertfei oricărui credincios, care odată asumat duce la urmarea Mântuitorului Hristos.

S-au împărtășit de bucuria rugăciunii, de răspunsurile liturgice și pricesnele dăruite de Corala ,,Sf. Gheorghe” a Parohiei Voiteg, precum și de eleoungere mai mulți credincioși din parohie și din parohiile învecinate.