sâmbătă, 14 iunie 2014

,,Concursul Judeţean de Religie Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş", Deta

Luni 2 iunie cu începere de la orele 9,00 s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic ,,Sfântul Nicolae" din Deta ediţia zonală a Concursului Judeţean de Religie ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş" care a ajuns la cea de a treia ediţie. Anul acesta tema principală a întrecerii judeţene a fost ,,Sfânta Spovedanie şi implicaţiile ei în poezie, eseu religios, desen şi cântare bisericească". Ediţia aceasta s-a adresat elevilor din clasele I-VIII din grupele de cateheză parohială. Şi anul acesta Liceul din Deta a fost gazda concursului la faza zonală. Concursul a debutat cu o rugăciune rostită de P. On. Păr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, a urmat cuvântul domnului prof. Ion Jinaru, directorul instituţiei şcolare organizatoare. Apoi a debutat concursul propriu-zis cu cele patru secţiuni: eseu religios, poezie, desen şi priceasnă la care au participat eleviii din parohiile: Banloc, Deta, Ghilad şi Moraviţa, însoţiţi de profesorii de religie şi preoţii cateheţi.
Din juriul Concursului au făcut anul acesta parte şi domnul prof. Doru Gheorghe Popa de la Şcoala Gimnazială din Birda şi preotul Valentin Bugariu de la parohia Birda.
Câştigătorii celor patru secţiuni s-au calificat la faza judeţeană (eparhială) ce se va desfăşura la Timişoara în 12 iunie.