marți, 23 iunie 2015

Cerc misionar-pastoral în parohia Birda

Duminică, 21 iunie a fost organizat Cercul pastoral zonal din cadrul Protopopiatului Deta în parohia Birda. Au fost prezenți: P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei și C. Păr. Adam Rugaci de la parohia Gătaia, Ioan Marcu de la parohia Sculea, Zoran Milovanov de la parohia Berecuța, Iulian Popa de la parohia Colonia Gătaia și Valentin Bugariu parohul locului.
            De la ora 1800 a fost oficiată slujba Vecerniei, urmată de cateheza cu tema: ,,Biserica parohială și teologia ei ca lăcaș de închinare” susținută de C. Părinte Iulian Popa care susținea dimensiunea Bisericii locale ca realitate vie întreținută de vitalitatea Sfintelor Taine care întăresc activitățile religioase, catehetice, filantropice ale Bisericii.
            În final din partea Bisericii din Birda a fost prezentat un material power-point gândit în Anul Omagial al Misiunii Parohiei care ilustrează principalele activități desfășurate de parohie: slujire liturgică, cateheză, filantropie, revistă parohială, tipărituri, organizarea forumului publiciștilor bănățeni, lansări de carte, simpozioane științifice, activități derulate în pragramul ,,Hristos împărtășit copiilor”, aniversări-comemorări ș.a