luni, 28 martie 2016

Săptămâna duhovnicească în parohia Gătaia, 27 martie-3 aprilie

În Săptămâna 27 martie-3 aprilie se vor desfășura zilele de rugăciune, învățătură creștină și împărtășire cu Sfintele Taine în tradiționala Săptămână Duhovnicească organizată în fiecare an în Postul cel Mare.
La inițiativa părintelui Călin Negrea, parohul bisericii cu hramul ,,Învierea Domnului” din parohia Gătaia se vor oficia servicii liturgice zilnice în care cei prezenți se pot ruga, învăța și împărtăși din darurile credinței.
Duminică, 27 martie de la orele 16,00 s-a oficiat Taina Sfântului Maslu în cadul căruia au slujit: P. On Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, C. Păr. Emil Paven de la parohia Recaș, Ioan Marcu de la parohia Sculea, Codruț Matei de la capela Spitalului de Psihiatrie din Gătaia, Iulian Popa de la parohia Colonia Gătaia. Cuvântul de învățătură cu tema: ,,Înțelesurile Postului” a aparținut P: On. Păr. Protopop.
Luni, de la orele 18,00 a fost săvârșită slujba Vecerniei de părintele Valentin Bugariu de la parohia Birda. Cu acest prilej părintele invitat a rostit cateheza: ,,Sfântul Ierarh Iosif - Sfântul din imediata noastră apropiere”.
În zilele de Marți, Joi și Sâmbătă va fi oficiată Vecernia și vor fi pregătite cuvinte de învățătură de preoții: Adam Rugaci, pensionar, Ioan Marcu și Călin Negrea. Miercuri și Vineri de la orele 18,00 va fi oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Grigore Dialogul în cadrul căreia vor sluji preoții: Dragan Giurgiev de la parohia Ferendia și Iulian Popa. Duminică la orele 10,00 va fi oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.