duminică, 30 mai 2021

Ioan Bud (1952-2021)

 

   Pe neașteptate a trecut pragul acestei lumi, Ionel, epitropul bisericii ortodoxe române din Sângeorge timp de… 22 de ani. După necrolog, Ionel a trăit 68 de ani, din care credincios a fost de când s-a știut (cum adesea mărturisea) și epitrop al bisericii în ultimii 22 de ani.

  Pierderea este una însemnată deoarece biserica era deschisă și închisă de bunul ei slujbaș, iar cei care intrau pentru a participa la o slujbă religioasă erau întâmpinați fie cu o vorbă bună, fie una de duh după ocazia ivită.

   Nu a fost vreo lucrare la biserică care să nu fi fost sprijinită de nea Ionel și acestea nu au fost puține cel puțin în ultimii 10 ani. Iar strălucirea de astăzi a bisericii în mare parte i se datorează.

  De la procurarea celor necesare cultului (prescuri și vin), la grija pentru încălzirea bisericii în timpul rece, strângerea contribuțiilor anuale pentru susținerea bisericii, toate au căzut în sarcina lui.

  De accea prin trecerea din această lume, Biserica a pierdut pe unul din cei mai loiali credincioși și statornici și jertfelnici credincioși.

      Fie-i amintirea binecuvântată!