duminică, 24 iulie 2022

Taina Sfântului Maslu în parohia Berecuța

 

   În Duminica a VI-a după Rusalii, a fost oficiată prin grija P. C. Părinte paroh Zoran Milovanov, Taina Sfântului Maslu, în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului”, din parohia Berecuța, protopopiatul Deta.

  Cu acest prilej au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Adam Rugaci (adm. parohia Șemlacu Mare), Valentin Bugariu (parohia Birda), Călin Negrea (parohia Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Zoran Milovanov, parohul locului.

 Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Preaonoratul Părinte Protopop care plecând de la pericopa duminicală (Matei 9, 1-8) a vorbit despre vindecarea adusă de Mântuitorul atât sufletului, cât și trupului. Taina Sfântului Maslu fiind un prilej în care cei prezenți se împărtășesc de harul lui Dumnezeu, iar cei care nu sunt în biserică la această slujbă, prin intermediul pomelnicelor, așa cum odinioară slăbănogul a fost adus în fața Mântuitorului de către semenii lui.

      S-au împărtășit de bucuria comuniunii și de darurile Sfântului Duh credincioși din parohia Berecuța, filia Mănăstire, precum și din parohiile învecinate: Gătaia, Birda și Deta.