duminică, 21 iulie 2024

Taina Sfântului Maslu în parohia Berecuța


   


   Prin grija P. C. Părinte Zoran Milovanov, parohul bisericii cu hramul ,,Învierea Domnului”, din parohia Berecuța, protopopiatului Deta, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște, în biserica parohială.

   Au slujit cu acest prilej P. On Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei, P. Cuv. Părinte Iacob Iovici de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe din localitatea Mânăstire și P. C. Părinți Tiberiu Benescu (parohia Peciu Nou), Jivoine Maletici (parohia sârbă Denta), Valentin Bugariu (parohia Birda), Călin Negrea (parohia Gătaia), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Zoran Milovanov, parohul locului.

       Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Preaonoratul Părinte Protopop, care pornind de la textul pericopei evanghelice duminicale a vorbit credincioșilor despre rugăciunea sutașului pentru sluga sa, dar și despre empatia arătată într-o vreme în care cei mai mici de la casa unui bogat nu erau decât simple unelte însuflețite. De asemenea a apreciat prefacerile bisericii din Berecuța care a trecut prin mai multe etape de consolidare și înfrumusețare a lăcașului liturgic.

     Au fost prezente oficialități locale, Dl. Marius Gh. Stoian, primarul Primăriei Birda, Dl. Sorinel Marcu, viceprimarul Comunei amintite, consilieri locali, mai mulți credincioși din parohie, din filia Mânăstire, dar și din comunitățile bisericești învecinate: Gătaia, Birda și Sângeorge.