miercuri, 22 iunie 2011

Admitere la Facultatea de Teologie din Caransebeş

Specializarea Teologie a Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa organizează admiterea în anul universitar 2011-2012, în sistemul Bologna, pe două cicluri principale de studii: ciclul I - studii universitare de licenţă de trei ani şi ciclul II - studii universitare de masterat de doi ani.
La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative, pentru toate formele de învăţământ, admiterea se organizează în două sesiuni. Prima sesiune va fi în luna iulie 2011, iar cea de-a doua, în luna septembrie 2011, pentru ocuparea eventualelor locuri rămase libere din prima sesiune.
Cifra de şcolarizare la Secţia de teologie ortodoxă didactică este de 15 locuri fără taxă şi 10 locuri cu taxă, în total 25 de locuri la licenţă şi 15 locuri fără taxă şi 10 locuri cu taxă, în total 25 de locuri la masterat.
Specializarea Teologie funcţionează în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative a Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa, dorindu-se a fi continuatoarea vechiului Institut Teologic din Caransebeş, înfiinţat în anul 1865.
Secţia de teologie ortodoxă didactică îşi desfăşoară activităţile şcolare în Caransebeş (Aleea Grădiniţei nr.1), într-un sediu modern, amenajat prin grija Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa. Secţia de teologie este acreditată atât pentru studii de licenţă, cât şi pentru studii de masterat în Teologie pastorală şi Misiune creştină. La Caransebeş au absolvit Teologia nouă generaţii de studenţi. (Pr. Daniel Alic, Darius Herea)