vineri, 3 iunie 2011

Curs de managementul proiectelor europene la Moneasa


În staţiunea Moneasa, jud. Arad s-a desfăşurat în perioada 29 mai - 3 iunie un curs de managementul proiectelor europene intitulat ,,Implicarea clerului şi a membrilor comunităţilor parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului şi Arhiepiscopiei Alba Iuliei". Socicitantul acestui proiect este Arhiepiscopia Aradului în parteneriat cu Asociaţia ,,Filantropia Ortodoxă" Alba Iulia, Episcopia Caransebeşului, Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Arhiepiscopia Timişoarei.
Scopul acestui proiect îl reprezintă facilitatea integrării sau a reintegrării persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, în următoarele 24 de luni prin servicii de asistenţă şi dezvoltarea capacităţii comunităţilor parohiale ortodoxe din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.
Joi, cu începere de la orele 10.00 participanţii au slujit şi au participat la Sfânta Liturghie la biserica din localitate cu prilejul praznicului Înălţării Domnului. În seara zilei de joi, 2. iunie şi vineri, 3 iunie au avut loc examenele pentru cele două subproiecte. Toţi candidaţii au fost declaraţi reuşiţi. Din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei au participat la această serie de cursuri următorii preoţi: George Danciu de la parohia Toager, Ionel Maftei de la parohia Birda, Dragan Giorgiev de la parohia Ferendia, Cristian Băican de la parohia Percosova, Emanuel Popescu din parohia Macedonia, Valentin Bugariu, parohia Colonia Gătaia, protopopiatul Deta şi Valer Budiul de la parohia Timişoara-Zona Soarelui.