sâmbătă, 31 martie 2012

,,Arhanghelul", Birda; nr. 1/2012


A apărut primul număr al revistei parohiale trimestriale ,,Arhanghelul". Revista editată de Parohia Ortodoxă Birda este o publicaţie religioasă şi culturală locală. Din cuprinsul primului număr spicuim: editorialul Glasul Arhanghelului în care sunt amintite vechimea publicaţilor parohiale dar şi actualitatea unei astfel de reviste. Din cuprins amintim rubricile: valori poetice, cateheza, urme din trecut, documentar şi cronica parohiei.
Redacţia acestei reviste este compusă din profesorii universitari: Rodica Popescu şi Ioan Viorel Boldureanu de la Universitatea de Vest din Timişoara, muzeograful Ioan Traia de la Muzeul Satului bănăţean, preotul dr. Iliia Pavlovici Pătruţ de la parohia Maşloc şi preotul dr. Valentin Bugariu, parohul locului.
Publicaţia multiplicată în 200 de exemplare se adresează credincioşilor creştin-ortodocşi din parohia Birda şi filia Sângeorge. Totodată revista a obţinut recunoaşterea Bibliotecii Naţionale a României prin ISSN 2284 – 7731
Costul tiparului primului număr a fost suportat de domnul Marius Gheorghe Stoian, primarul comunei Birda căruia îi mulţumim. Revista poate fi procurată de la bisericile ortodoxe din Birda şi Sângeorge.
Lectură cu folos tutoror!