marți, 25 decembrie 2012

Praznicul Crăciunului în parohia Birda



Măritul praznic al Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost cinstit şi în parohia Birda. Un alai de colindători însoţiţi de preotul locului au vestit pe la casele credincioşilor încă din Ajunul sărbătorii Taina Naşterii Pruncului Iisus în vers duios de colindă străbună.
            Marţi, 25 decembrie, în prima zi a Crăciunului a fost oficiată Sfânta Liturghie cu începere de la orele 1000 în biserica parohială cu hramul Naşterea Maicii Domnului din parohia Birda. La timpul potrivit a fost citit cuvântul pastoral al Înaltpreasfinţitului Nicolae, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de copiii parohiei care au intonat şi câteva colinde.  La finalul Sfintei Liturghii au fost împărţite pachete cu dulciuri tuturor copiilor. Totodată au fost împărţit credincioşilor ultimul număr al revistei parohiale ,,Arhanghelul” pe anul 2012 împreun cu un calendar de buzunar.
            Miercuri, 26 decembrie, în a doua zi a Praznicului va fi oficiată Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din filia Sângeorge. La finalul Sfintei Liturghii vor fi împărţite copiiilor prezenţi pachetele cu dulciuri alături de revista parohială.
            Joi, 27 decembrie la biserica din Birda va fi oficiată Sfânta Liturghie întru pomenirea Sfântul Arhidiacon Ştefan, întâiul mucenic al creştinătăţii.