sâmbătă, 2 martie 2013

La Centrul de Studii „Dumitru Stăniloae“ din Paris Cursuri de teologie online

Luni, 4 martie 2013, va fi lansat Programul de formare prin conferinţe şi seminarii online organizat în cadrul Centrului de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae“ al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.
Programul este destinat - deşi nu în mod exclusiv - celor care doresc să devină cateheţi, candidaţilor la hirotonie, preoţilor care doresc să candideze pentru integrarea în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, precum şi preoţilor doritori să îşi consolideze pregătirea teologică pentru dobândirea diplomei de capacitate pastorală şi grad pastoral. Acest program îşi propune să abordeze studiile teologice într-un mod aplicat, fiecare profesor având ca obiectiv să-i ajute pe cursanţi să înţeleagă valoarea pastorală şi misionară a disciplinei de studiu respectiv.
Cursurile online vor avea loc în fiecare zi de luni, marţi şi joi, de la ora 20:30 la ora  22:30 (ora Europei Occidentale), putând fi urmărite în direct la adresa www.teologie.eu, ori descărcate ulterior, atât în format video, cât şi audio. Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae“ este o instituţie de cultură şi spiritualitate, fondată în anul 2008 prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale. Inaugurat în iulie 2009 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Catedrala mitropolitană ortodoxă română din Paris, Centrul „Dumitru Stăniloae“ este o instituţie de cercetare şi de studiu academic, având ca obiectiv cercetarea în domeniile: teologie, religie, cultură, formarea permanentă a clericilor din eparhiile mitropoliei, dar şi formarea cateheţilor şi a laicilor doritori de a ajuta Biserica.
Centrul are, de asemenea, ca scop elaborarea şi implementarea de proiecte editoriale, care să faciliteze cunoaşterea operei teologice a părintelui Dumitru Stăniloae, în special, ca şi a spiritualităţii ortodoxe, în general; propune desfăşurarea unor proiecte de cercetare în teologie şi antropologie ortodoxă, precum şi o reflecţie asupra problemelor contemporane din domeniul moral, etic, bioetic şi ecologic. Pentru realizarea acestora, centrul organizează Universitatea de Vară a Mitropoliei, iar în timpul anului, cursuri de iniţiere şi perfecţionare, seminarii, conferinţe, colocvii, pelerinaje.

  http://www.ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/cursuri-de-teologie-online