sâmbătă, 5 iulie 2014

,,Vatră nouă", nr. 166/ 2014

Am primit prin amabilitatea părintelui Vasile D. Suciu numărul 166 al revistei ,,Vatră nouă". Din prima pagină aflăm de două reuşite ale comunităţii locale: ,,Sărbătoarea iei româneşti la Giarmata Vii" şi obţinerea Premiului I, faza eparhială la concursul de Publicaţii religioase, secţiunea reviste parohiale organizat de Arhiepiscopiei Timişoarei.
Editorialul continuă studiul ,,Strategia agro-alimentară rurală a României" de Acad. Păun Ion Otiman ajuns la a VII-a episod. Domnişoara Lăcrimioara Tomiuc continuă rubrica ,,Peripeţiile hârtiei". Pagina a patra este consacrată Sfatului specialistului, ,,Arderea paielor şi a miriştii, un rău necesar" de prof. univ. dr. Aurel Lăzureanu.
Suplimentul religios ,,Iconostas" aduce cititorilor o ,,Sărbătoare a iei româneşti la Giarmata Vii". Sărbătoarea a fost cinstită pe 24 iunie de membrii Corului parohial care au îmbrăcat costume bănăţene din Ardeal (Harghita, Sătmar şi Sibiu) şi Banat. Au fost recitate poezii şi intonate cântece patriotice. Tot în acest supliment a fost publicat rezultatele copiilor din parohie la Concursul Judeţean de Religie ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş", ediţia a III-a. La acest concurs au participat de la Giarmata Vii: Andreea Fitiu, Sofia Maria Martin, David Şerban şi Iulia Sarchis care au obţinut premii şi menţiuni. În acest supliment se pot regăsi: poezii, scrieri din Sfinţii Părinţi. O ştire din viaţa bisericească locală aminteşte de faptul că dl. Acad. Păun Ion Otiman care a fost investit în calitatea de raportor al Comisiei culturale a Adunării Eparhiale. Din revistă mai putem găsi: cronica parohială, o rubrică destinată şahului şi fotbalului local precum şi câteva reţete culinare.
Revista poate fi consultată la biblioteca parohială!