marți, 28 februarie 2017

,,Prima mea icoană” în parohia Birda

Una din activitățile catehetice derulate în cadrul Săpămânii duhovnivești în parohia Birda o reprezintă Proiectul de Parteneriat Educațional încheiat între Parohia Ortodoxă și Școala Gimnazială din localitate.
            Scopul acestui parteneriat a fost crearea unui atelier de pictură bisericească cu tema: ,,Prima mea icoană” care s-a desfășurat în Școala Gimnazială cu un grup țintă format din 14 elevi din două cicluri școlare: gimnazial și liceal.
            Această activitate a urmat uneia catehetice sub genericul: ,,Cum ne comportăm în biserică” și va fi încheiat cu o alta: ,,Când ne rugăm?”.
            În cadrul acestei activități au participat elevii: Buzincu Dariana (cls. a VIII-a); Ciobanu Alexandru (cls. a V-a); Daneliuc Silvana (cls. a V-a); Drăghici Andreea (cls. a VIII-a); Iștvan Ștefania (cls. a VIII-a); Morușca Lavinia (cls. a VIII-a); Stancov Lisa (cls. a VIII-a); Stavarache Alexandra (cls. a VIII-a); Șuclea Petronela (cls. a VIII-a); Weisz Markus (cls. a VIII-a) – Gimnaziu; Gabor Roberta, Murgea Alexandra, Goanță Teodora și Marcu Diana (cls. a IX-a) – Liceu. Elevii au fost îndrumați de prof. Doru Popa, Sorina Onița și preotul Valentin Bugariu.

            Au fost pictate un număr de 15 icoane reprezentând: Sfânta Treime, praznice împărătești: Botezul Domnului, chipul Mântuitorului, a Maicii Domnului, chipuri de sfinți: Apostolii Petru și Pavel, Gheorghe etc.