sâmbătă, 18 decembrie 2010

,,Medveşanul", II, 2010, nr. 2 (5)

A apărut un nou număr al publicaţiei locale ,,Medveşanul" din Urseni. Din acest număr 2/2010 ne-au atras atenţia câteva fapte şi mărturii din spiritualitatea locală: Mariana Tămaş, Sfinţirea unei cruci de lemn (p. 6), cruce ridicată în locul altarului fostei biserici de lemn cu hramul ,,Sfântul Mucenic Gheorghe" din localitate. Crucea a fost donată de ,,Asociaţia culturală Sfântul Gheorghe" din Urseni. Alte materiale fac referire la istoria satului şi sărbători ţinute în vatra aşezării mai sus amintite: 1923-1933, colonizarea la Urseni de Ioan Trif  (p. 1); Hram şi rugă la Urseni (p. 1) şi Ziua eroilor neamului, sărbătorită în satul nostru (p. 3) de Mariana Tămaş.
O veste îmbucurătoare ne-o dezvăluie Marinel Bârsan în ştirea Premiu pentru publicaţia Medveşanul (p. 6) din care aflăm că publicaţia din Urseni a fost premiată de ,,Asociaţia publiciştilor presei rurale din Banat" şi Trustul de Presă ,,Magazin".
Revista se bucură de o grafică superioară iar calitatea scriiturii o recomandă ca o adevărată carte de vizită a presei rurale bănăţene.