vineri, 3 decembrie 2010

Veşti bune din Suedia

Avem bucuria unor cuvinte de apreciere a revistei parohiale ,,Lumină lină". De astă dată, preotul Gheorghe Borca din Stockholm ne trimite câteva gânduri ale Sfinţiei Sale. Ne bucurăm de ecoul revistei noastre care iată că nu numai a trecut graniţele parohiei căreia îi este adresată dar iată că trece şi graniţele ţării. Preţuirea dăruită obligă pe membrii redacţiei la muncă spornică pe viitor.

Dragă Părinte Valentin,

            Îmi cer iertare că n-am ajuns să ţinem legătura aşa cum mi-aş fi dorit.[...] Avem o situaţie grea cu ridicarea sfintei biserici. Iată au trecut atâţia ani cu aprobările primite dar fără niciun ajutor financiar de la cineva. De asta n-am mai scris nimănui, ne chinuim cum putem şi ne rugăm lui Dumnezeu să ne deschidă calea spre biruinţă. Am primit ajutor de la firmele suedeze care înţeleg situaţia grea şi fără ieşire uneori, a celor care lucrează pentru împlinirea acestei Sfinte Lucrări care sperăm că o vom începe anul viitor. [...]
            Vă felicit pentru frumoasele articole pe care le scrieţi împreună cu redacţia revistei ,,Lumină lină” şi vă dorim în continuare multă putere de muncă şi realizări frumoase în tot ceea ce puneţi suflet spre izbânda şi păstrarea Credinţei. Dumnezeu să vă binecuvinteze.
            În tot iureşul durerilor prin care trecem, dorim şi noi să începem aici publicarea unei reviste religioase şi doresc din inimă să avem o colaborare în acest sens dacă se poate prin articole pe care să le publicaţi în revista dumneavoastră, noutăţi sau propuneri, pe care Cucernicia Voastră Părinte Valentin şi cei din redacţia revistei doresc să le dezvoltăm împreună.
            Din păcate nu avem posibilitatea să plătim articolele dar vor rămîne plătite înaintea lui Dumnezeu strădaniile fiecăruia.
            Dorim familiei Cucerniciei Voastre şi tuturor enoriaşilor parohiei Colonia Gătaia multă sănătate de la bunul Dumnezeu, pace şi linişte sufletească, un sfârşit de an cu speranţa de mai bine şi multă răbdare.

            Cu dragoste şi preţuire frăţească,
Preot Gheorghe BORCA şi familia
Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”, Stockholm
                                    Suedia