duminică, 31 ianuarie 2016

,,Vatră nouă”, nr. 184/2015

A apărut numărul pe luna decembrie al revistei ,,Vatră nouă” de la Giarmata Vii. Chiar dacă prin editorialul: ,,România nu mai știe să facă nici lămpașe” semnat de Acad. Păun Ion Otiman intrăm într-o Românie în care nimic nu e nici bun de făcut, nici rentabil economic, țara fiind o simplă piață de desfacere a produselor din Europa sau de aiurea, autorii articolele se încăpățânează să tansmită semnale pozitive cititorilor și anume credința că satul din imediata apropiere a Timișoarei este încă viu spiritual. Astfel, că pe lângă rubricile consacrate, cuvinte de felicitare cu prilejul Crăciunului și Anului Nou, cronica evenimenrtelor din sat ș.a. m. d, revista prezintă o activitate religios-culturală minunată: organizarea unui concert coral.
Din acest număr am reținut un moment deosebit de rugăciune și cultură locală: organizarea Concertului de colinde ,,Din an în an”, ajuns la cea de a X-a ediție. Manifestarea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială, a concertului propriu-zis la Casa Națională. Aici au colindat Corul ,,Tibiscum” al Facultății de Teologie din Caransebeș, Corul de Cameră al Facultății de Muzică din Timișoara și Corul ,,Sf. Maria” al Parohiei. Cu acest prilej au interpretat cântece de stea solistele: Carmen Biruiescu, Maria Petchescu și Ramona Sarchiz. Acest moment de spirutualitate creștină a fost susținut cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae.
Felicitări pentru aceste frumoase activități părintelui paroh precum și tuturor celor care sprijină aceste demersuri educativ-religiose.