duminică, 6 august 2017

,,Vatra satului”, nr. 40 ̸ 2017

Numărul din mai-august al revistei locale din Ferendia ,,Vatra satului” propune cititorilor din imediata ei apropiere dar și iubitorilor de presă rurală câteva articole deosebite numai bune de citit în aceste zile toride de vară.
Șirul acestora se deschide cu Editorialul, ,,O întâlnire de suflet” iscălit de prof. Ioan Traia. O cronica a unui eveniment deosebit: reîntâlnirea promoției din 1967 a Școlii Gimnaziale din sat la 50 de ani de la absolvire. Au fost prezenți: profesori și elevi, s-a strigat încă o dată catalogul, s-au depănat amintiri. Al doilea moment a fost realizat prin oficierea Te-Deumului în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” de către preotul Tiberiu Gherasim, parohul locului.
Prof. Iosif Marius Circa îmbogățește sufletul cititorilor cu două materiale: o incursiune în poezia patriotică a lui Coșbuc în articolul ,,Ei și-au iubit țara, limba și neamul” și o creație poetică personală: ,,Nostalgii de pe dealul Boază”.
Părintele Tiberiu Gherasim în articolul ,,Adormirea Maicii Domnului” face o incursiune catehetică în istoricul sărbătorii care patronează biserica din Ferendia.
La final este prezentată cartea Monografiștii satelor bănățene, Ed. Eurostampa, Timișoara, 2017, lucrare iscălită de prof. Ioan Traia, un veritabil Dicționar al slujitorilor satului bănățean de astăzi.