duminică, 28 februarie 2021

Concursul Național Catehetic ,,Biserica – familia românilor de pretutindeni” la final

   Proiectul ,,Sentimentul de a fi acasă: Biserica noastră” a fost realizat în parohia Birda și filia Sângeoege cu activități religioase, educaționale și filantropice în cadrul celor două biserici dar și pe blogul parohiei și pagina ,,Hristos împărtășit copiilor”.

    Echipa a fost formată dintr-un bibliolog, doi profesori, șase elevi și un preot.

        În cadrul activităților derulate din 4 ianuarie și 28 februarie a. c., s-au desfășurat activități de documentare și realizare a proiectului pas cu pas. În cadrul activităților propuse s-au oficiat slujbe bisericești (Sfânta Liturghie, Tedeum, parastas), momente catehetice (cateheze, prezentare de carte, planșe tematice, vizionare de film documentar, cântec religios și patriotic, elemente de cultură tradițională).

        Pentru a scoate în priveliște apartenența la biserica parohială s-au prezentat trei cazuri: două familii din Birda care locuiesc în Germania și un parteneriat realizat între parohia Birda și cea din Sărcia din Voivodina.

       În ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Ioan Casian (28 februarie), unul din sfinții icoanei Anului Omagial au fost premiați membrii echipei de realizare a acestui proiect. Se cuvin mulțumiri: d-nei bibliolog Gabriela Șerban, prof. Bianca Bădiță, prof. Maria Miron și elevilor Nenciu David, Orășanu Alexandru, Pașca Cristina, Peia Denisa, Șuștrean Lorena și Weisz Markus.