miercuri, 7 aprilie 2021

,,Bocșa Culturală” nr. 112 / 2021

 

   Cu bucurie am primit prin poșta electronică primul număr pe 2021 al prestigioasei revistei de cultură ,,Bocșa Culturală”. Editată de Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” din Bocșa prin strădania doamnei Bibliolog Gabriela Șerban, managerul instituției oferă cititorilor fideli din vatra apropiată sau mai îndepărtată a orașului de pe Bârzavă dar și iubitorilor de istorie și cultură bănățeană pagini bine conturate prin tematică și abordare doldora de fapte, contribuții, evenimente, educație dar și literatură (poezie, eseu, proză).

   Editorialul acestui număr iscălit de Gabriela Șerban, ,,La final de an să rostim un sincer Mulțumesc! La începul de an rostim o dorință: să ne fiți alături”, își propune să ilustreze activitatea Biblioteii din Bocșa în cursul anului 2020. În condiții deloc prielnice interacțiunii în sălile instituției s-au realizat în spațiul virtual, în paginile unor volume comemorări și file de istorie locală. Amintim cu acest prilej, volumul Portrete de preoți și teologi ortodocși din Bocșa de ieri și de azi (autori Gabriela Șerban și Valentin Costea) care prezintă medalioanele unor clerici și teologici cunoscuți sau mai puțini știuți.

        Din cuprinsul revistei am remarcat rubrica ,,Evenimente” care prezintă activitățile inițiate și realizate de Bibliotecă, dar și alte rubrici devenite tradiționale: ,,Să ne prețuim valorile!”; ,,Dascăli de frunte”; ,,Remember” ș. a.

     Prin gând și cuvânt adresăm de pe acum felicitări ostenitorilor, colaboratorilor și cititorilor acestei reviste. Doamnei manager Gabriela Șerban și celorlalți colaboratori ani teferi și alte numere de revistă, alte noi volume și activități culturale spre bucuria celor care caută astfel de momente de înălțare sufletească.

      Felicitări!