duminică, 11 aprilie 2021

Taina Sfântului Maslu în parohia Gătaia

 

   În Duminica a IV-a din Postul Mare a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului” din parohia Gătaia, protopopiatul Deta.

  La invitația P. C. Părinte paroh Călin Negrea au slujit P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei și P. C. Părinți Ioan Babun (parohia Sculea), Valentin Bugariu (parohia Birda), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia) și Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova).

     Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Preaonoratul Părinte Protopop care a vorbit celor prezenți de semnificația Sfântului Ioan Scărarul pentru spiritualitatea creștină ca un autor care ,,a trăit cele ce a scris și a scris cele ce a trăit”. Totodată treaptă cu treaptă, creștinul poate ajunge la desăvârșire practicând virtuțile și lăsând în urmă patimile și păcatele. Taina Sfântului Maslu săvârșit este un bun prilej de comuniune în rugăciune și împărtășire de harul dumnezeiesc.

     Răspunsurile la Sfânta Taină au fost date de Corul ,,Doina” al Parohiei Gătaia.

   S-au bucurat de comuniunea liturgică mai mulți credincioși din parohie, din cele vecine și chiar din altele mai îndepărtate geografic.