marți, 6 aprilie 2021

,,Foaia Săcoșană”, nr. 39 / 2021

 

   A apărut de curând primul număr pe anul 2021 al revistei ,,Foaia Săcoșană”, periodicul comunității din Sacoșu Mare din județul Timiș. Acest număr surprinde prin calitatea și diversitatea scriiturii, dar și prin noua concepție grafică izvodită de ziaristul profesionist Nicolae Toma.

  În cuprinsul a opt pagini cititorii regăsesc recuperări istorice, cronică culturală, incursiuni în cultura tradițională, prezentări de carte, istorie și statistică locală, zodiac, reclame ș. a.

    Ne-a reținut atenția câteva contribuții pe diverse teme iscălite de prof. Gheorghe Lungu, ,,Unirea națiunea a făcut-o” cu privere la contribuția lui M. Kogălniceanu la Unirea Principatelor Române; ing. Vasilie Iacob, ,,Dezvelirea bustului fostului mitropolit al Banatului, Vasile Lăzărescu”, o cronică a evenimentului bisericesc și cultural care a avut loc în localitatea Cornești (jud. Timiș); Delia Pop, ,,Legenda lui Dragobete” și Adriana Horje, ,,Situația Bisericii și a școlii din Sacoșu Mare și Hodoș în perioada interbelică”.

      Felicitări colectivului redacțional și prof. Gheorghe Lungu pentru noua concepție grafică dar și pentru abordarea unor teme atât de actuale în cultura rurală bănățeană.