miercuri, 16 februarie 2022

,,Arhanghelul”, nr. 41 / 2022

 

A apărut primul număr pe 2022, al revistei de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” din Birda. În acest număr se continuă două studii, primul de memorialistică ,,Din amintirile unui colonist din Gătaia (XIV)” de prof. Iosif Marius Circa și celălalt de teologie, ,,Actualitatea îndemnului «Înapoi la Sfinții Părinți!» de părintele lect. univ. dr. Marius Florescu în rubricile ,,Restituiri” și ,,Documentar”.

Pagina de literatură găzduiește un alt studiu care va apărea sub forma unui serial și în celelalte numere de anul acesta, ,,Monografia existenței umane în romanul românesc interbelic” iscălit de prof. Manuela Matits, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale din Săcălaz, jud. Timiș.

Prof. univ. Mirela-Ioana Dorcescu semnează o recenzie la volumul Credință. Educație și Tradiție. Lucrările Colocviilor revistei ,,Arhanghelul”. Volumul a fost considerat ,,O mirabilă zidire intelectuală și religioasă” (p. 8-9).

Tot în cuprinsul revistei, cititorii întâlnesc alte trei rubrici: ,,Tinere condeie”, ,,Cronica parohială” și ,,Editorial”.

Revista poate fi lecturată  accesând link-ul: https://www.scribd.com/document/559359016/Arhanghelul-2022-nr-1-41-2022