duminică, 27 februarie 2022

Taina Sfântului Maslu la Mănăstire

 

În Duminica Înfricoșatei Judecăți a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Mănăstire, filia parohiei Berecuța din protopopiatul Deta.

La invitația P. C. Părinte Zoran Milovanov, parohul locului au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Iliia Pavlovici Pătruț (parohia Mașloc), Valentin Bugariu (parohia Birda), Jivoine Maletici (parohia sârbă Denta), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni), Tiberiu Gherasim (parohia Ferendia) și Dan Dologa (parohia ucraineană Remetea Mică).

Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Preaonoratul Părinte Protopop care a vorbit celor prezenți despre importanța slujirii lui Dumnezeu și al oamenilor în contextul lumii de astăzi.

S-au bucurat de părtășia comuniunii, a rugăciunii și a eleoungerii mai mulți credincioși din filie, din parohia Berecuța, precum și din parohiile învecinate: Birda, Colonia Gătaia și Gătaia.