luni, 14 august 2023

,,Vatra satului”, nr. 58 / 2023

 

   De curând, am primit prin intermediul poștei electronice, cel mai nou număr, al 58-lea al revistei sătești de la Ferendia, jud. Timiș.

  Un sumar bogat și diversificat care amintește sătenilor de evenimente petrecute în ultimul trimestru. Prof. Ioan Traia, redactorul-șef al publicației iscălește ,,Editorialul”: ,,Distinsul om de cultură bănățean Mircea Miloia a trecut la cele veșnice” (p. 1-2), în care autorul reușește să realizeze o schiță biobibliografică a celui trecut în lumea cea fără de dor. Fiu al Ioachim Miloia, director al Muzeului Banatului, Mircea Miloia, născut 26 octombrie 1933,  a urmat cursurile Facultății de Mecanică a Universității Politehnice din Timișoara, devenind inginer mecanic (1957). A funcționat în cadrul Întreprinderii Regionale de Energie Electrică Banat, căreia i-a închinat și o monografie cu titlul: 110 de ani de activitate în slujba omului.

      Prof. Iosif Marius Circa oferă un reportaj de la propria lansare de carte: ,,La Deta, a avut loc festivitatea lansării  unui nou volum din seria Cugetărilor...” (p. 3-4).

      Dl. Petru Gagea, în ,,Pagina Primarului” prezintă realizările instituției pe care o conduce.

    În pagina religioasă, P. C. Părinte Tiberiu Gherasim într-o abordare catehetică prezintă semnificația Prohodului Maicii Domnului, în contextul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii parohiale din Ferendia.