duminică, 7 februarie 2016

Încheierea perioadei de strângere de semnături în vederea modificării Constituției

În luna decembrie anul trecut a debutat începerea strângerii de semnături pentru modificarea articolului 48 din Legea Fundamentală a statului prin care să se stipuleze că familia va fi formată din uniunea liberă și consimțită a unui bărbat și al unei femei.
Proiectul de modificare inițiat de mai multe organizații civice s-a bucurat de sprijinul Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului afirma: Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenuncheată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-L rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”.
În cercul Birda format din parohiile: Gătaia, Birda, Colonia Gătaia, Sculea și Berecuța au fost centralizate un număr de: 1570 de adeziuni care au iscălit în favoarea modificării aricolului din Constituție.

Un gând de mulțumire se îndreaptă către cei împuterniciți cu strângerea semnăturilor, celor care au răspuns pozitiv acestui demers, precum și preoților de la parohiile cercului.