miercuri, 27 iulie 2016

Elevii Școlii Gimnaziale din Birda în tabăra de creație de la Timișeni-Șag

La finalul anului școlar elevii cu rezultate bune și foarte bune la disciplina Religie ortodoxă au beneficiat de o săptămână de activități educative la Mănăstirea Timișeni - Șag. În organizarea Sectorului Educațional al Arhiepiscopiei Timișoarei în colaborare cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara și cu finanțarea Consiliului Județean Timiș s-a desfășuurat o tabără de creație ,,Icoana din suflet de copil” la mănăstirea din apropierea Timișoarei.
            Tabăra ajunsă la cea de-a două ediție a găzduit 15 elevi în două serii destinate claselor IX-XI și VII-VIII. Activitățile propuse au fost anul acesta un atelier de creație, concurs și expoziție de icoană pe sticlă, activități recreative, dialoguri religioase și un pelerinaj de o zi la mănăstirile Luncanii de Sus, Românești și Fârdea.

            Din partea Școlii din Birda au participat la această tabără trei elevi din clasa a VII-a: Marcu Diana, Stancov Lisa și Weisz Markus însoțiți de prof. Doru Popa, titularul disciplinei Religie de la școala amintită.