joi, 21 iulie 2016

Hramul bisericii ortodoxe din Remetea Mică

Miercuri, 20 Cuptor biserica ortodoxă română din Remetea Mică și-a prăznuit în mod festiv ocrotitorul Sf. lăcaș și patronul spiritual al comunității ortodoxe românești din această localitate, filie a Parohiei Ortodoxe Mașloc, Protopopiatul Ortodox Român Timișoara II.
            La invitația părintelui Iliia Pavlovici Pătruț, parohul locului a slujit C. Păr. Valentin Bugariu de la Parohia Birda, Protopopiatul Deta. Cu acest prilej a fost oficiată cu începere de la orele 1000 Sfânta Liturghie la care au participat oficialități locale, Primarul Comunei Mașloc, angajați ai Primăriei și mai mulți credincioși.
            La momentul potrivit mai mulți copii din localitate au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului.
            Cuvântul de învățătură cu tema: ,,Hramul bisericii – popas sărbătoresc al comunității parohiale” a fost pregătit și susținut de părintele Valentin Bugariu. În cadrul cuvântării, vorbitorul a accentuat importanța cinstirii hramului bisericii ca realitate a unității credinței comunității relogioase locale. Viața și minunile Sf. Proroc Ilie fiind un model de urmat ca statornicie a credinței într-o viață de astăzi tot mai mult idolatrizată de modele timpului.
            După otpustul Sfintei Liturghii a fost săvârșit ritualul binecuvântării și sfințirii colacului Rugii. Cu această ocazie li s-a mulțumit nașilor pentru jertfa arătată bisericii, anunțându-se cu acest prilej nașii din anul viitor.

            În finalul slujbei religioase credincioșilor prezenți li s-au oferit numere din revista ,,Arhanghelul” de la Birda, iar Consiliul Parohial și Parohia Mașloc a oferit credincioșilor daruri dulci din agapa pregătită cu acest prilej.