marți, 7 iulie 2020

Întâlnirea colectivului redacțional al revistei ,,Lumina Vieții - Supliment Catehetic” la Timișoara


   Marți, 7 iulie a.c. a avut loc la Centrul Educativ-Misionar ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Fabric Est o întâlnire de lucru a membrilor Colegiului de Redacție al suplimentului catehetic ,,Lumina Vieții” de la parohia amintită.
    Întâlnirea a debutat cu rugăciunea și un cuvânt de bun venit rostit de P. C. Părinte Aurel-Cristian Tomescu, referent catehetic al Arhiepiscopiei Timișoarei și redactor coordonator al revistei ,,Lumina Vieții - Supliment Catehetic”.
   Au participat la această întâlnire la invitația redactorului coordonator, prof. Daniela Buzatu, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Județean Timiș, prof. Delia Tomescu de la Colegiul Național Pedagogic ,,Carmen Sylva”, prof. dr. Laurențiu Chilibaru de la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII, Nr. 30, prof. drd. Alexandru Hrab, de la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din Satchinez, pr. dr. Sorin Lungoci de la Parohia Viile Fabric, diac. dr. Răzvan Fibișan de la Centrul Eparhial, pr. dr. Valentin Bugariu de la Parohia Birda, pr. drd. Doru Melinescu de la Parohia Timișoara Aeroport și Ana-Maria Tomescu, elevă la Colegiul Național Pedagogic ,,Carmen Sylva” din Timișoara, secția Teologie Ortodoxă.
        Părintele Aurel-Cristian Tomescu a prezentat ultimele două numere ale revistei ,,Lumina Vieții” cu rubricile, colaboratorii și grafica acesteia. Realizată de profesori, preoți și elevi, publicația este un amvon spiritual-misionar și cultural pentru parohiile, școlile și bisericile din Arhiepiscopia Timișoarei.
     Pentru viitor se dorește o și mai bună slujire educativ-misionară prin conținutul secțiunilor tematice care să satisfacă exigențele educaționale și pastorale ale elevilor și credincioșilor de astăzi.
     Pe viitor vor fi în sumarul revistei mai multe rubrici: ,,Ora de Religie” (responsabil Daniela Buzatu) cu rebusuri și jocuri didactice (Delia Tomescu), ,,Temeiuri biblice” (Aurel-Cristian Tomescu), ,,Aghiografie românească” (Răzvan Fibișan), ,,Cateheza Parohială” (Sorin Lungoci), ,,Viața și slujirea sfinților” (Laurențiu Chilibaru), ,,Cuvinte duhovnicești” (Alexandru Hrab), ,,Istorie bisericească” (Valentin Bugariu), ,,Istoria României” (Daniel Hlodec) și ,,Editorial” (Doru Melinescu).
     De asemenea din discuțiile colegiului redacțional s-a desprins ideea că sunt bine venite spre publicare și alte materiale ale profesorilor, preoților și nu în ultimul rând ale elevilor  din Eparhia noastră.
     Ședința colectivului redacțional s-a încheiat cu rugăciune și un popas la biserica parohială cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din proximitatea centrului educațional și misionar.