duminică, 11 octombrie 2020

Taina Sfântului Maslu în parohia Percosova

 

   În Duminica a XXI-a după Rusalii a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Percosova.

   Săvârșirea acestei Sfintei Taine a încununat prin rugăciune împlinirea a cinci ani de activitate preoțească a părintelui paroh Sebastian Andrei Petrescu care a fost felicitat cu această ocazie de către credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

   La Taina Sfântului Maslu au slujit P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei și P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Ioan Mircea Toie (Timișoara – Calea Lugojului), Călin Negrea (parohia Gătaia), Cristian Băican (parohia Bazoșu Vechi), Tiberiu Gherasim (parohia Ferendia) și Sebastian Andrei Petrescu, parohul locului.

   Cuvântul de învățătură a fost susținut de P. On. Părinte Protopop care a tâlcuit prima pericopă evanghelică de la Sfântul Apostol și Evaghelist Luca (5, 25-27).

     S-au bucurat de rugăciunea comună și de eloungere mai mulți credincioși din parohie, din filia Butin, precum și din parohiile vecine.