vineri, 27 noiembrie 2020

,,Arhanghelul” nr. 36 / 2020

 

   A apărut revista de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” din Birda. Din cuprinsul acestui ultim număr din 2020 cititorii pot găsi în rubricile permanente câteva contribuții cu privire la literatura română, istorie orală, medalioane artistice, tinere condeie și cronica parohială.

   Conf. univ. dr. Mirela Ioana Dorcescu iscălește un medalion închinat unui viețuitor și duhovnic de la Mănăstirea Timișeni-Șag: ,,Un mistic-martir: Părintele Ioan Negruțiu”, iar prof. Iosif Marius Circa își continuă seria amintirilor ,,Din amintirile unui colonist din Gătaia” cu cel de-al XIII-lea episod.

     Elevii și tinerii semnează o pagină proprie de poezie și eseu cu cele mai fragede realizări publicistice.

  Preotul Valentin Bugariu scrie două articole dedicate unor evenimente care au avut loc anul acesta și care Parohia Birda le-a pregătit: ,,Ioan Alexandru la 20 de ani de la înveșnicire” (,,Editorial) și ,,Remember Irina Petrescu” (,,Documentar”). Cronica parohială încheie cele douăsprezece pagini ale publicației.


   Revista este și anul acesta însoțită de calendarul creștin-ortodox de buzunar pe anul 2021. Acesta amintește cititorilor de împlinirea a 110 ani de slujire bisericească neîntreruptă în actuala biserică a satului.

 În format electronic revista ,,Arhanghelul” poate fi lecturată accesând linkul:  https://www.scribd.com/document/486047423/Arhanghelul-Nr-4-2020-Color.