duminică, 8 noiembrie 2020

Sfințirea Sf. Cruci a bisericii parohiale din Berecuța


 

 În ziua cinstirii Sfinților Arhangheli, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a poposit în parohia Berecuța din protopopiatul Deta.

     La ceas de seară, Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan a sfințit crucea care va străjui de acum biserica parohială. Achiziționată prin jertfa credincioșilor și la inițiativa P. C. Părinte Zoran Milovanov, crucea cea nouă va înlocui pe cea veche, deteriorată de trecerea anilor.

     S-a săvârșit slujba Aghesmei Mici de către soborul alcătuit din P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, Zoran Milovanov, parohul locului, P. Cuv. Părinte Nicon Karicianac, starețul Mănăstirii ,,Sfântul Gheorghe” și P. C. Părinți Adam Rugaci (pensionar), Valentin Bugariu (parohia Birda), Călin Negrea (parohia Gătaia), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Jivoine Maletici (parohia sârbă Denta), Dan Dologa (parohia ucraineană Remetea Mică) și Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova).

      În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a prezentat semnificația Sf. Cruci pentru biserica din localitate cât și pentru enoriașii ei. Totodată Înaltul Ierarh a avut cuvinte de apreciere la lucrările capitale făcute în anii trecuți la interiorul bisericii.

     Au fost prezenți cu acest prilej monahiile de la Centrul Eparhial, mai mulți credincioși din parohie și din filia Mănăstire a parohiei Berecuța și credincioși din parohiile învecinate.