duminică, 27 decembrie 2020

Praznicul Nașterii Domnului în parohia Birda

 

   Sărbătorirea Praznicului Crăciunului a debutat în Ajun cu Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia) în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, filia parohiei Birda.

    În ziua Praznicului a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Birda în prezența copiilor și credincioșilor.

 La momentul predicii a fost citită Pastorala Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan al Banatului.

  S-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului mai mulți copii și tineri.

   După otpustul Sfintei Liturghii credincioșii au primit colinda mai multor cete de colindători. Toți copiii prezenți au primit daruri din partea Parohiei și a Fundației Rudolf Walther din Timișoara.

       Pentru a doua zi de Crăciun a fost săvârșită în Ajun, Vecernia, iar în ziua Soborului Maicii Domnului, Utrenia și Sfânta Liturghie în biserica ortodoxă din Sângeorge.

      A fost de asemenea citită Pastorala Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan al Banatului, iar la momentul împărtășirii, mai mulți copii au primit Sfânta Euharistie.

       La final cei mai mici credincioși ai bisericii au primit daruri.

    Tot în biserica din Sângeorge a fost oficiată Slujba Privegherii pentru Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan care a fost urmată în ziua cinstirii de Acatistul Sfântului Ștefan și Sfânta Liturghie în biserica din Birda.