sâmbătă, 2 aprilie 2022

Activitate catehetică în biserica de la Voiteg

 

   Vineri, 1 aprilie de la orele 10,00 a avut loc o cateheză în biserica cu hramul ,,Sfântul Gheorghe” din parohia Voiteg, protopopiatul Deta. Cateheza cu tema ,,Rugăciunea, convorbirea minții cu Dumnezeu” a fost pregătită și prezentată cu ajutorul videoproiectorului de către P. C. Părinte ic. Dragan Giorgiev.

      La această activitate au participat elevii claselor I-a; a II-a și a IV-a de la Școala Gimnazială Voiteg. Copiii au fost însoțiți de prof. Fanu Ionela, prof. Rodica Glăvan și prof. Florentina Balaci.

     Cateheza a dezvotat un sumar complex și diversificat al temei propuse: Definiție și etimologie; Temeiuri scripturistice și patristice; Felurile rugăciunii; Însușirile și foloasele rugăciunii. La fixarea cunoștințelor preotul catehet a lansat câteva întrebări: Când? Unde? Cum? Pentru cine mă rog? Răspunsurile au fost date de elevii prezenți printr-un atelier în care au menționat în scris câteva rugăciuni tradiționale.

       Activitatea catehetică a fost organizată în cadrul Concursului Național Catehetic ,,Rugăciunea în viața mea” implementat în parohia Voiteg.