marți, 5 aprilie 2022

,,Pe aripile copilăriei”, nr. 1 / 2022

 

   A apărut o nouă publicație din mediul rural, o revistă în 16 pagini dedicată clasei a II-a de la Școala Gimnazială ,,Ioan Ciucurel” din Șoșdea, jud. Caraș-Severin. Redactată și condusă de prof. învățământ primar Bianca Loredana Bădiță și sprijinită pe doi colaboratori de nadejde prof. Lucia Angelica Muțulescu și Alexandru Gabriel Orășanu, revista oferă elevilor precum și tuturor celor care au curiozitatea să o deschidă pagini din activitatea clasei dintr-o școală din mediul sătesc.

   Din sumarul bogat și diversificat am reținut rubrica de debut ,,Despre noi”, realizată sub forma unui Album fotografic, apoi activitățile didactice desășurate la clasă, precum și câteva modele de activități extrașcolare menite să dezvolte personalitatea școlarului. Între acestea amintim Concursul ,,Cel mai bun cititor”, organizat cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii (15 februarie). Tot în cuprins se găsesc: rebus, ghicitori, o pagină destinată credinței și alte două literaturii și matematicii.

      Parcurgând acest număr, de semnal, putem aprecia faptul că revista, oferă copiilor pagini din sufletul lor, cu inițiative valoroase și o nouă opțiune în a reconsidera Școala, un prieten de nădejde în vârtejul lumii de astăzi.