joi, 5 mai 2022

Alegeri pentru Adunarea Eparhială la Deta

 

   Joi, 5 mai a. c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan s-au desfășurat alegeri pentru o nouă legislatură a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei.

           În Protopopiatul Deta, alegerile pentru colegiul preoțesc și cel mirenesc s-au desfășurat în biserica parohială cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Deta.

       În debutul întâlnirii, P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei, a adresat un cuvânt de întâmpinare a delegaților parohiali și a prezentat importanța alegerilor pentru funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

         Delegatul eparhial, P. C. Părinte Dragan Giorgiev (parohia Voiteg) a condus scrutinul de alegeri și a ales pe ceilalți membri ai Colegiului electoral: P. C. Părinți Florin Groza (parohia Jebel), Ionuț Mania (parohia Liebling), bărbați de încredere și Valentin Bugariu (parohia Birda), secretar.

         În urma scrutinului au fost aleși P. C. Părinte Gheorghe Florea (parohia Ghilad) în colegiul preoțesc și muzeograf Ioan Traia și ing. Ion Miron pentru cel mirenesc.