duminică, 15 mai 2022

Cerc misionar la parohia Voiteg

 

   În cea de-a IV-a Duminică, după Paști a avut loc prima întâlnire a Cercului misionar nr. 2, din cadrul Protopopiatului Deta. Cercul a fost găzduit de biserica ,,Sfântul Gheorghe” a parohiei Voiteg, prin grija P. C. Părinte ic. Dragan Giorgiev, parohul locului.

     Inițiativa organizării periodice a lucrărilor Cercului misionar se datorează inițiativei Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan și a  purtării de grijă a P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei.

   După un prim moment liturgic, P. C. Părinte Radu-Mihai Codreanu de la parohia Folea a susținut referatul cu tema: ,,Practica rugăciunii. Experiențe practice”, în care vorbitorul a pornit de la rugăciunea văzută drept conversație între om și Dumnezeu și a exemplificat cu două episoade biblice, cel a lui Iona și Anania și apoi câteva experiențe personale.

      Preoții prezenți la această întâlnire, Valentin Bugariu (Birda), Iulian Popa (Colonia Gătaia), Radu-Mihai Codreanu (Folea), Ioan Ciprian Blagoe (Deta), Florin Groza (Jebel), Ionel Rujan (Opatița), Sebastian Andrei Petrescu (Pădureni), Marcel Moclinda (Șipet) și Dragan Giorgiev (Voiteg), împreună cu Preaonoratul Părinte Protopop Ciprian Boșca au prezentat parohiile pe care le păstoresc, identificând punctele tari și slabe ale fiecărei comunități ecleziale.

       Au urmat concluziile și programarea următorului cerc misionar, care va avea loc în toamnă în parohia Pădureni.