luni, 30 mai 2022

Cateheză demonstrativă în parohia Stamora Germană



   Prin grija P. C. Părinte Georgian Popovici, parohul capelei ,,Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”, din parohia Stamora Germană, protopopiatul Deta, s-a desfășurat luni, 30 mai o cateheză demonstrativă în capela parohială.

  Tema aleasă: ,,Rugăciunea – scară spre cer” susținută de preotul catehet, a ilustrat învățătura despre Rugăciune, așa cum a fost ea consemnată în Sfânta Scriptură și în scrierile Sfinților Părinți, urmărindu-se cronologic toate aspectele de la etimologia cuvântului, la fundamentarea biblică și patristică, de la felul rugăciunii la identificarea și rostirea în comun a unor rugăciuni, cu exemplificări din Sfânta Liturghie și Laudele bisericești.

      Au fost prezenți mai mulți elevi din parohie, însoțiți de învățătoarea lor, precum și preoți din cadrul protopopiatului: P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Adam Rugaci (parohia Șemlacu Mare), Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Ciprian Ene (parohia Cebza) și Damian Griguță (parohia Gherman).