joi, 2 iunie 2022

Ziua Eroilor cinstită în parohia Birda

 

   La 40 de zile de la Praznicul Învierii Domnului, Biserica a prăznuit Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. În parohia Birda, Praznicul a debutat în Ajun, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de Utrenie, în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, din Birda și Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Sângeorge.

   După slujba Utreniei la Birda și cea a Sfintei Liturghii la Sângeorge, a fost oficiată Slujba Parastasului pentru eroi, la Monumentele Eroilor din cele două localități. La slujbele oficiate la Sângeorge a slujit alături de P. C. Părinte Valentin Bugariu și P. C. Părinte Jivoine Maletici de la Parohia Ortodoxă Sârbă din Denta.

     La Monumentele Eroilor au fost depuse coroane de flori prin grija Consiliului Local și al Primăriei Birda. Cu acest prilej Primăria Comunei Birda a fost reprezentată prin d-nii: Sorinel Marcu, viceprimarul Comunei, Daniel Moisă, secretarul Primăriei și d-na Dara Anderwald, referent cultural. Din partea Postului de Poliție au fost prezenți agenții: șef de post Virgil Malcotă și Adrian Ciolac.

      Elevii de la Școlile din Birda și Sângeorge îndrumați de prof. Mihaela Coman și prof. Maria Miron au pregătit și susținut un bogat program artistic compus din poezii și cântece patriotice. La Sângeorge, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal din localitate îndrumați de prof. Daiana Curea au prezentat un buchet de poezii.

     S-au bucurat de comuniunea de rugăciune și de programul artistic mai mulți enoriași din parohia Birda și filia Sângeorge.