luni, 5 august 2024

..Bocșa Culturală”, nr. 125 / 2024

 

   Un nou număr al revistei ,,Bocșa culturală” scoate în relief împlinirea a 25 de ani, de apariție neîntreruptă a publicației editată de Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” din Bocșa, jud. Caraș-Severin și condusă de către d-na Gabriela Șerban, managerul instituției culturale și redactorul șef al revistei sus-amintite.

      Editorialul, ,,Bocșa culturală – 25 (Însemnări)” este iscălit de prof. Iosif Băcilă. În cuprins, autorul amintește de un rost al revistei și anume acela de a întreține un climat cultural permanent, ceea ce nu e puțin lucru în zilele noastre. Acest lucru este posibil prin programul realizat de d-na Gabriela Șerban, amfitrioana unor evenimente culturale la care participă personalități și denumite după scopul fiecăruia: fie concursuri, fie festivaluri, fie publicarea unor monografii în proiectul ,,Bocșa – istorie și cultură” din care au apărut 70 de titluri până acum.

     În seria ,,Evenimente”-lor din viața orașului Bocșa am reținut două, ambele realizate și consemnate de Gabriela Șerban, ,,Ziua Poeziei la Bocșa, emoție și bucurie!” și ,,Participanții Concursului Județean de Creație literar-artistice ‹‹Gânduri către Dumnezeu››, ediția a XVII-a au fost premiate!”.

        Și în acest număr se pot găsi articole de popularizare, de istorie, precum și pagini de literatură (poezie și proză), recenzii, sport ș. a.

  Revista poate fi consultată la biblioteca din Bocșa sau on-line accesând link-ul: https://uzprcarasseverin.org/wp-content/uploads/2024/07/wp-1721393098182.pdf.