sâmbătă, 31 august 2024

,,Vatra satului”, nr. 61 / 2024

   Un nou număr al revistei de la Ferendia, ,,Vatra satului” ne aduce pagini de cultură și spiritualitate creștină din așezarea situată asemenea Romei Eterne pe șapte coline.

  Articolul de fond al acestui număr, iscălit de prof. Iosif Marius Circa reproduce un Cuvânt festiv (Laudatio) închinat prof. și muzeografului Ioan Traia, președintele Asociației Publiciștilor Presei Rurale din Banat cu prilejul decernării titlului de Cetățean de Onoare al Comunei Jamu Mare: ,,Cărturarul, prof. Ioan Traia, o personalitate care se dăruiește prin opera sa” (p. 1-3).

   Revista oferă cititorilor o pagină destinată administrației locale intitulată ,,Pagina Primarului”, în care edilul Primăriei Jamu Mare, Petre Gagea anunță principalele realizări gospodărești.

    Preotul Valentin Bugariu consemnează un eveniment: ,,Lansare de carte la Clopodia”, în care este ilustrat sărbătorirea hramului bisericii parohiale dar și lansarea monografiei Clopodia. Conacul celor trei personalități semnat de Ioan Traia și Doru Sinaci.

      Pentru a evidenția importanța Praznicului Adormirii Maicii Domnului”, pentru biserica parohială din Ferendia, preotul paroh Tiberiu Gherasim într-o abordare catehetică ilustrează semnificația mutării la cer a Maicii Domnului.