duminică, 8 septembrie 2024

Hramul bisericii din Birda

La Praznicul Nașterii Maicii Domnului, biserica parohială din Birda și-a sărbătorit ocrotitorul prin rugăciune comună, împărtășire cu Sfintele Taine și prezentarea nr. 51 al revistei de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul”.

În Ajunul sărbătorii, a fost oficiată Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia), iar în Duminica, Acatistul Nașterii Maicii Domnului, Sfințirea mică a apei, Sfânta Liturghie și slujba tăierii colacului hramului.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul îndătinat mai mulți copii și tineri s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. În predica zilei, părintele Valentin Bugariu a ilustrat importanța serbării hramului, care prin credincioșii enoriei devine o sărbătoare a fiecărei case. Astfel că Maica Domnului nu străjuiește doar zidurile bisericii, ci pe fiecare credincios care se jertfește pentru credință cu cuvântul sau cu fapta.

Nașii Hramului de anul acesta Maria-Mirabela și Mihai Mangalagiu au pregătit cele necesare sărbătoririi Maicii lui Dumnezeu.

La final Sfintei Liturghii, credincioșii au făcut cunoștință cu cel mai fraged număr al revistei locale ,,Arhanghelul”.

Mulțumiri tuturor credincioșilor pentru bucuria comuniunii, dar și pentru înfrumusețarea lăcașului de cult.