joi, 9 iunie 2016

Praznicul Înălțării Domnului în parohia Birda

Joi, 9 Cireșar a fost sărbătorit praznicul Înălțării Domnului la biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Sîngeorge. Cu începere de la orele 1000 a fost oficiată Sfânta Liturghie.
            După otpustul Liturghiei, la monumentul din preajma bisericii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii căzuți pentru libertatea și independența țării la acest moment festiv dedicat Zilei Eroilor.
            La final copiii de la Școala Primară din localitate însoțiți și pregătiți de prof. Maria Miron și Educ. Ștefania Cercega au susținut un frumos program patriotic compus din cântece și poezii. Momentul comemorativ pregătit a debutat cu intonarea imnului național al României.

            Din partea Consiliului Local și al Primăriei au fost depuse coroane de flori. Au fost prezenți cu acest prilej domnul Marius Gh. Stoian, primarul Comunei Birda, consilieri locali, angajați ai Primăriei, agenți de la Poliția Comunei. Școala Gimnazială din Birda a fost reprezentată de prof. Sorina Onița, directorul Școlii și prof. Doru Popa, profesor de religie.