duminică, 26 iunie 2016

Taina Sfântului Maslu în parohia Berecuța

Duminică, 26 Cireșar cu începere de la orele 1700 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului” din parohia Berecuța, protopopiatul Deta.
            Cu acest prilej la invitația părintelui Zoran Milovanov, parohul locului au slujit C. Păr. Călin Negrea de la parohia Gătaia, Iulian Popa de la parohia Colonia Gătaia, Gornic Milivoi de la parohia sârbă Sânmartinul Sârbesc, Dan Dologa de la parohia Teș și Valentin Bugariu de la parohia Birda.
La momentul potrivit părintele Iulian Popa a susținut cuvântul de învățătură ocazional în care a amintit celor prezenți despre importanța conștientizării întâlnirii noastre cu Hristos în spațiul eclezial prin dimensiunea sfințitoare a Ortodoxiei, a Tainelor Bisericii. Tot aici regăsim Cuvântul lui Hristos din paginile Scripturii care ne este adresat nouă în mod direct.

Prin intermediul acestora Domnul Iisus Hristos dialoghează cu omul. De aici rezultă și rostul participării clericilor și credincioșilor în sens comunitar în rugăciune, jertfă și părtășie de darurile lui Dumnezeu din biserica locală.