duminică, 25 februarie 2018

Taina Sfântului Maslu în parohia Birda

         Duminică, 25 februarie a fost oficiată Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din parohia Birda, protopopiatul Deta. În prima săptămână a Postului Mare s-a oficiat slujba Canonului cel Mare, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, a Sfântului Vasile cel Mare, pomenirea de obște a celor adormiți în Sâmbăta Sfântului Teodor și Sfânta Taină a Maslului, rugăciune, meditație și împărtășire cu Sfintele Taine.
            La Sfânta Taină a Maslului au slujit P. On. Păr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, P. C. Părinți Zoran Milovanov (Berecuța), Ioan Sălvan (Folea), Călin Negrea (Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (Percosova), Tiberiu Gherasim (Ferendia) și Valentin Bugariu, parohul locului.

            Cuvântul de învățătură a fost susținut de P. On Părinte Protopop care pornind de la cuvântul pastoral al Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei a accentuat faptul că unitatea de credință și de neam reprezintă în cazul românilor tezaurul spiritual pe care se temeluiește întreaga existență de veacuri a poporului încreștinat de Sfântul Apostol Andrei.