joi, 25 martie 2021

Taina Sfântului Maslu în parohia Ferendia

 

   La Praznicul Bunei Vestiri la inițiativa P. C. Părinte Tiberiu Gherasim și a comunității parohiale a fost oficiată Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Ferendia.

  Cu acest prilej sub protia P. C. Părinte paroh au slujit P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Georgian Popovici (parohia Stamora Germană), Marius Crăciunescu (parohia Clopodia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova), Damian Griguță (parohia Gherman) și Pavel Jijița (parohia Moravița) iar răspunsurile liturgice au fost date de credincioși din parohia Ferendia și cele învecinate, Clopodia și Jamu Mare.

    Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Georgian Popovici care a avut temă centrală: ,,Importanța cuvântului în viața creștină” cu exemplificări din rugăciunea liturgică și din teologia contemporană.

    La otpustul Sfintei Taine, părintele Tiberiu Gherasim a îndemnat pe credincioșii prezenți la fructificarea darului credinței prin fapte bune și a expus cazul unei credincioase aflată într-o stare materială delicată.