joi, 8 iulie 2021

,,Bocșa Culturală”, nr. 113 / 2021

    A apărut cel de-al doilea număr pe 2021 al revistei Bibliotecii Orășenești ,,Tata Oancea” din Bocșa, jud. Caraș-Severin, ,,Bocșa culturală”.

   Managerul Bibliotecii, d-na Gabriela Șerban ilustrează două activități religioase desfășurate prin grija instituției pe care o conduce: ,,Întâlnirea centrelor de tineret și catehetice din zona Bocșa – moment de rugăciune și cugetare” și ,,De 1 iunie, la Bocșa, au fost premiate cele mai frumoase «Gânduri către Dumnezeu»!”. Cele două activități demonstrează dinamismul vieții religioase a copiilor și tinerilor prezenți la întâlniri catehetice și la Concursul de creație literară ,,Gânduri către Dumnezeu”.

     În cadrul ,,Evenimente”-lor locale se rânduiește comemorarea celor deportați în Bărăgan cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la trista strămutare: ,,Omagiu de cinstire la Bocșa la 70 de ani de la începutul deportării în Bărăgan”.

    Ceea ce reușește să realizeze această revistă din Bocșa este dialogul între citirori și Redacție în rubrica: ,,Corespondență. Mărturisiri”.

     Tot în această publicație, cititorii găsesc: rememorări istorice și literare, poezie, proză, recenzii, medalioane artistice ș. a.

       Felicitări truditorilor acestei publicații și răbdare cititorilor în parcurgerea celor 44 de pagini din istoria și spiritualitatea bănățeană!