duminică, 9 ianuarie 2022

,,Suflet de copil”, nr. 6 / 2022

 

   Prin intermediul internetului am primit cel mai tânăr număr al unei reviste școlare, ,,Suflet de copil”. Editată de Școala Gimnazială Săcălaz, jud. Timiș, publicația la care trudesc 19 cadre didactice, este coordonată de prof. Manuela Matits, director adjunct al Școlii și totodată redactor principal și graficianul acestui număr.

   ,,Revista Școlii Gimnaziale Săcălaz a izvorât din sufletul de copil al redacției format din cadrele noastre didactice” ne mărturisește în pagina a doua, prof. Manuela Matits.

     Și acest număr, în 48 de pagini ne oferă un sumar bogat și diversificat, bine așezat în pagină și ilustrat cu fotografii de la activitățile didactice și extrașcolare ale elevilor și preșcolarilor.

     Am reținut ,,Pastila de «Limbă» de prof. Ovidiu Pecican și ,,Abateri lingvistice în exprimarea curentă” de prof. Adelina Balintoni. Caleidoscopul bio oferă un articol care face referire la ,,Animale octotite în Banat”, semnat de prof. Laura Argentina Brănescu. Alte două articole ne trimit la o incursiune în trecutul așezării (,,Strămutarea românilor din Săcălaz” iscălit de prof. Filip Raul Ianculescu) și religia românilor (,,Sărbătorile de iarnă la români” de prof. Ramona Onofrei). Tot în cuprinsul revistei se găsesc materiale cu conținut pedagogic și metodic. Amintim aici studiul ,,Metode didactice tradiționale de predare-învățare” semnat de prof. Manuela Matits.

     Copiii îmbogățesc sumarul cu realizările literare în rubrica ce se întinde pe mai multe pagini și botezată ,,Tinere condeie”. Tot aici sunt menționate frumoasele rezultate școlare și extrașcolare obținute.

   Revista poate fi consulatată accesând link-ul: https://www.scribd.com/document/550148998/Revista-Suflet-de-Copil-Online-nr-6.