joi, 15 septembrie 2022

Omagierea lui Avram Iancu la Sângeorge, jud. Timiș



   La 15 septembrie a fost sărbătorit Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. În Ajunul sărbătorii a fost oficiată Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia), în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, din parohia Birda.

    În ziua sărbătorii, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din filia Sângeorge.

     După otpustul Sfintei Liturghii a fost organizată o cateheză cu tema: ,,150 de ani de la înveșnicirea lui Avram Iancu”. Cateheza ilustrată și expoziția de carte au fost pregătite de către P. C. Părinte Valentin Bugariu, parohul locului.

   De-a lungul catehezei au fost subliniate principalele etape ale cronologiei vieții și luptei revoluționarului pașoptist, elemente din viața și opera prof. Silviu Dragomir, principalul monograf a lui Avram Iancu, dar și legăturile celor doi cu Banatul.

   La această activitate au fost prezenți elevii Școlii Primare din Sângeorge îndrumați de prof. Maria Miron și credincioși din filie.