joi, 11 mai 2023

Locul III pentru Miniproiectul ,,Pe urmele sfinților”

 

   Îndemnul din cadrul Sfintei Liturghii, ,,Să luăm aminte: Sfintele sfinților”, a reprezentat pentru miniproiectul nostru punctul de plecare într-o aventură religios-educațională, care s-a derulat pe perioada a patru luni: cu activități religioase, educaționale, filantropice, cu ateliere de creație, audiții muzicale, vizionări de filme documentare și participarea la cateheze illustrate cu ajutorul calculatorului.

       Între realizările acestei ediții, a Concursului Național Catehetic, enumerăm: participarea activă la Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, împărtășirea cu Sfintele Taine, cunoașterea semnificației Anului omagial și comemorativ prin lectură personală, realizarea unor fișe, panouri, planșe de promovare a acestora la nivelul parohiei și al filiei, editarea unui calendar creștin-ortodox de buzunar, mese rotunde și discuții despre importanța vârstnicilor la nivel de comunitate, cunoașterea vieții și operei principalilor creatori de muzică bisericească.

        Toate aceste activități au fost promovate prin blogul Parohiei Birda, pagina catehetică ,,Hristos împărtășit copiilor”, site-ul Scribd. com și revista ,,Arhanghelul”.

          În urma jurizării miniproiectelor la nivel județean, Miniproiectul realizat de Parohie în parteneriat cu Școala Gimnazială Birda și Școala Primară din Sângeorge a obținut Premiul al III-lea.

           Felicitări coordonatorilor și copiilor care au participat și contribuit într-un fel sau altul la realizarea acestui Miniproiect.